sobota 11. října 2008

Podzim v barvách Albi

Po letní ofenzivě Mindoku odpovídá na podzim nově vydávanými hrami či znovuvydáními firma Albi. Jako první dorazilo na pulty obnovené vydání v Česku známých a populárních Ztracených měst. Nová edice má nový formát, jelikož neobsahuje středovou hrací plochu a jsou v ní jen karty. Výhodou je nižší cena, přece jen pětistovka za původní edici nebyla rozhodně málo, teď se vlezete v levnějších shopech do 300.
Albi též rozšiřuje svou nabídku osadnických her, nově vydalo Osadníky-kostkovou hru a na pultech se v říjnu opět objeví populární rozšíření Města a rytíři, které bylo dlouhodobě vyprodané. Další rozšíření, a to Námořníci, se do Vánoc nestihne, ale můžete se na něj těšit v prvním kvartále příštího roku.
Příznivce kvízových her potěší hra Evropa, která navazuje na úspěch hry Česko: otázky a odpovědi. Stejně jako předloha vás prověří ve spostě oborů a budete se divit, co všechno nevíte:) Evropa je příjemná hra pro otestování znalostí, člověk se při ní i poučí.
Dvě pecky si Albi však schovává až na předvánoční horečku. Pod názvem Dobyvatelé vesmíru v listopadu vyjde špičková karetní hra Race for the Galaxy, kterou jsem tu před časem recenzoval. Jednoznačně můžu jen doporučit, dokonce i maloobchodní cena je příznivá, jen lehce se přehoupne přes 500.
V čase přímo předvánočním pak vyjde další výborná hra, a to kooperativní Pandemic. Také té jsme se tu podrobněji již věnovali. Vánoce tak budou představovat těžkou volbu, jelikož letos se lokalizovaných her urodilo poměrně hodně. Ale to je jenom dobře pro nás, pro hráče.

Žádné komentáře: