čtvrtek 27. srpna 2009

Svět Battlelore řádně nakyne!

Již tak rozsáhlá fantasy taktická hra Battlelore, která nyní čítá už osm rozšíření (jako poslední vyšlo mapové Troll and Country) se v nejbližší době pod taktovkou Fantasy Flight Games pořádně rozjede.
Na konci října nás čeká dlouho očekávané rozšíření Heroes, o kterém se hovoří už dva roky. Podle toho, co lze vyčíst z již zveřejněných pravidel, přinese do hry hrdiny (jak jinak, vzhledem k názvu), tedy silné charaktery se zvláštními schopnostmi. Zároveň s geroji přináší expanze také mocné artefakty, které jim mohou dopomoci ke konání hrdinských skutků na bitevním poli.
Tím ale plány monstrvydavatelství FFG zdaleka nekončí. Hrdiny budou v blíže neurčeném čase následovat draci (rozšíření Dragons) a následně Creatures, které přinesou hydru a dvě již známé promo figurky - Earth Elemental (Zemní elementál) a Hill Giant (Kopcový obr).
Je tedy zjevné, že FFG se budou snažit z populární série vymáčknout co nejvíc. Už teď se názory fanoušků liší. Někteří se nemohou dočkat, druzí se bojí, aby se jim doposud víceméně kompaktní svět příliš nerozplizl a nazmasověl (je otázka, jestli Battlelore není masovka již nyní, osobně dávám přednost Command and Colors z antického prostředí).

Žádné komentáře: