neděle 22. května 2011

Nové vydavatelství REXhry přichází se svou první hrou - Timeline!;)

Horkou novinkou na českém herním trhu je hra Timeline: Vynálezy od nového vydavatelství REXhry, které je tvořeno lidmi okolo populárního specializovaného obchodu s deskovkami Planeta Her. Timeline je jednoduchá historická hra, kterou díky jejím rozměrům pohodlně strčíte do větší kapsy.
První, co na hře zaujme, je balení. Krabička je plechová a je vyvedena plasticky s nádhernou ilustrací. Uvnitř balení pak najdete 109 pěkně ilustrovaných karet a česká a slovenská pravidla. Úroveň zpracování je na malou karetní hru nadstandardní.
Samotná pravidla jsou velmi jednoduchá. Karty jsou oboustranné, přičemž na jedné straně je obrázek vynálezu (například zubní kartáček, minisukně či katapult) a jeho název, druhá strana je doplněna o datum a je-li známo, tak i o jméno vynálezce. Hráči mají karty vyloženy před sebou stranou pouze s názvem nahoru a postupně se je snaží správně přikládat na časovou osu. Ve svém tahu vždy zahrávají jednu kartu a musí se trefit mezi karty, které již jsou na stole. Pokud se jim to podaří, karta zůstává a dále tak zhusťuje časovou osu, pokud ne, karta se odkládá a hráč si lízne trestnou kartu. Úkolem je samozřejmě co nejdříve se zbavit všech karet;)
Timeline je svižná a zábavná hra, při které se hráči leccos přiučí. Vynálezy jsou rozličné a často vás překvapí, jak dlouho lidstvo danou věc zná. Z ohrání mít strach nemusíte, pokud nebudete hrát hru každý den, stačíte úspěšně zapomenout většinu dat. Máme vyzkoušeno, že i ostřílené veterány v této hře často zaskočí i nováček;) Závěrem tedy můžeme doporučit všem, kdo mají rádi historii;)

Timeline můžete koupit v obchodě s deskovými hrami Planeta Her.

1 komentář:

Kent 2004 řekl(a)...

Tak tuto hru sleduji od té doby co se objevila na ZH. Hra je určitě zajímavá, líbí se mi, ale vzhledem k tomu že her je dost, s koupí ještě počkám. Pokud budu mít možnost, určitě si ji přijdu do herny v Brně vyzkoušet.
Uskupení REXhry přeju hodně úspěchů a doufám, že se někdy dočkáme více počeštěných a kvaitnější her. :-)