neděle 16. května 2010

Battles of Westeros už se blíží!;)

Minimálně z naší strany nejočekávanější hitovka léta, hra Battles of Westeros, už bude brzy na trhu. Již v průběhu června se tak můžete těšit na epické bitvy ze světa G.R.R. Martina, do kterého už jsou zasazeny desková hra A Game of Thrones, karetní hra A Game of Thrones LCG a počítá se dokonce i se hrou na hrdiny;) Už jednou jsme vám tu doporučovali ke čtení celou ságu a musíme to udělat znovu, protože je to prostě vynikající fantasy;)
Co nového je o Battles of Westeros známo? Role lídrů bude ve hře určitě větší než v Battlelore, ze kterého hra vychází. Jednotky, které se budou nalézat v jejich blízkosti, budou schopny získat nějaký ten bonus, pohyb vůdců po bojišti tak bude velmi důležitý. Zrušena budou jednotlivá křídla, ke kterým jsme měli velké výhrady, jelikož když nechodily karty, byly taktické možnosti omezené. Soubojový systém bude založený na kostkách, šestistěnku ale nahradí osmistěnka, což umožní lépe odstupňovat sílu jednotlivých jednotek. A daleko větší roli ve hře bude hrát morálka.
Změn oproti systému Commads and Colours, na kterém kromě Battlelore stojí i Memoir 44 a CaC: Ancients, ve kterém si můžete vyzkoušet boje ve starověku, je tedy dosti. Na to, jak to v praxi bude fungovat, si budeme muset počkat do června. My už se nyní těšíme na hutnou atmosféru;)

Žádné komentáře: