pondělí 25. dubna 2011

Dominion: Roh hojnosti bude v Česku stejně jako v USA

Společnost Albi, která je vydavatelem hry Dominion, která je jednou z nejpopulárnějších her současnosti (a koná se v ní též turnaj Dominion Tour) se nechala slyšet, že nejnovější pokračování hry bude na českém trhu zároveň s hlavními herními trhy, USA a Německem. Stane se tak vůbec poprvé od chvíle, kdy Albi začala Dominion vydávat.
V praxi to znamená, že již do poloviny roku by se rodina českých Dominionů měla rozšířit o čtvrtý přírůstek. Již nyní jsou na trhu Intriky, které do hry přinesly více interakce a Pobřeží, které přineslo mechanismus odkládání karet na následující kolo. Roh hojnosti (v originále Cornucopia) tak předběhne rozšíření Alchemy (podle nás žádná škoda, jelikož se nám stejně moc nelíbí) a Prosperity (na to se naopak v češtině těšíme).
Nové rozšíření by mělo obsahovat celkem 13 nových karet království a 5 nových typů karet (u nich uvidíme, co to bude). Ústředním tématem rozšíření by měla být variace - budete odměňováni za využívání různých typů karet ve hře (akce, útok, bodové karty...).

Žádné komentáře: