pátek 15. února 2008

Zlatý Mindok!


Společnost Mindok oznámila hned tři hry, které hodlá vydat v následujících dvou měsících. Kromě již dříve avizované Citadely - temné země (rozšíření původní Citadely, které skutečně na českém trhu chybělo) a nejlepší novinky loňského Essenu Agricoly, kde si všichni dosytosti zafarmaříme, se jedná o velkou neznámou - hru Stone Age (česky Doba kamenná) od Michaela Tummelhofera (tvůrce Sankt Petersburgu).
Vzhledem k tomu, že výše dvě jmenované hry jsou dosti známé, podívejme se na třetí. Deska ze všeho nejvíce připomíná oblíbené (a též nenáviděné:) - sem patřím i já) Pilíře země. Hrací deska je stejně krásná a stejně tak jako v Pilířích se budou umisťovat panáčci na jednotlivé akce, naštěstí se ale nebudou losovat z pytlíku:) Aby ale náhody nebylo málo, tak se bude házet kostkami. Podle prvních reakcí hra i tak funguje velmi dobře (i pro hráče, kteří kostky moc nemusí), přestože ony kostky z ní dělají hru spíše rodinnějšího typu.

Vzhledem k tomu, že obě předchozí hry již znám, jsem nejvíce zvědav na Dobu kamennou. Věřím Mindoku, že přinesou na český herní trh další lokalizovanou pecku, která tentokrát přijde zároveň s německým vydáním, což je rychlost vskutku úžasná. Nezbývá než zahlásat "Sláva Mindoku!"

Více obrázků najdete přímo na Hrajeme.

Žádné komentáře: