pátek 28. března 2008

První dojmy ze hry Pandemic

Hra Pandemic patří v současné doběě k nejprodávanějším ve Spojených státech a prot jsem neváhal a jednu si nechal dovézt. Už námětem je to zajímavá hra, ve které se spolu se svými spoluhráči (kooperativně, všichni táhnou za jeden provaz) snažíte zachránit svět před epidemii smrtících chorob. Jaká doopravdy je?
Mohu zprostředkovat jen první dojmy, mám za sebou jen tři hry, z toho první ve dvou a zbylé ve čtyřech. Už nyní ale musím říct, že hra mě zaujala. Za obstojných 850 korun v ní najdete pěkný herní materiál a hraje se také dobře. Prakticky všem se libíla, přestože se zatím převážně prohrálo:) Herní mechanismy fungují velmi zajímavě a jediná větší chyba může být smrtící pro celou planetu...
Ve stručnosti jak se hraje: Každý z hráčů je jedním z expertů týmu, který po celém světě bojují s epidemiemi - mohou cestovat z města do města, zakládat výzkumné stanice či sdílet znalosti. To vše za pomoci karet. Stejně tak kartami se nemoci šíři do dalších částí planety. Úkolem hráčů je najít lék na nemoci dříve, než se tyto vymknou z rukou.
Mé jediné obavy jsou spojeny se znovuhratelností Pandemicu. Ta by ale měla být zajištěna tím,
že lze zvýšit obtížnost hry přidáním karet s epidemiemi, takže se před hráči objeví nová, těžší výzva:) Po prvních třech partiích tak mohu hru jen doporučit, zakrátko se připomenu s rozsáhlejší recenzí.

Předobjednejte si hru Pandemic na Planete Her.

Více o hře Pandemic na Boardgamegeek.

Žádné komentáře: