čtvrtek 25. února 2010

Co se chystá u Fantasy Flight?

Největší světový výrobce her Fantasy Flight Games chystá v nejbližších měsících hned několik zajímavých počinů. Pojďme se podívat, co to bude. Už teď můžeme prozradit, že z každého žánru to bude něco.
V polovině dubna by měla vyjít Horus Heresy, další z řady her ze světa Warhammeru 40.000. Jedná se o bitvu dvou hráčů, ve které hráči budou hrát buď za Impérium nebo naopak za zrádce. FFG ukazovali finální verzi hry na veletrhu v Norimberku a vypadá velmi pěkně, včetně 3D komponent.
Fanoušky Talismanu potěší, že již brzy by mělo vyjít další rozšíření, tentokráte s názvem Highlands. Díky němu si budete Talisman moci rozšířit o hornatou oblast, nové karty a také 6 nových hrdinů. Z uvedeného je jasné, že se jedná o větší rozšíření, jako je Dungeon.
Trošku překvapivě pak FFG oznámili i další rozšíření do hry Arkham Horror. Těch už je po pravdě tolik, že jsme doufali, že číslo šest je konečné. Nikoliv, přichází maloformátové rozšíření The Lurker at the Treshold, které kromě zvěstovatele přináší nové karty a také nové žetony bran s novými schopnostmi.
Milovníky historie by pak mohla zaujmout hra Battles of Napoleon: The Eagle and the Lion, taktická válečná hra z prostředí napoleonských válek. Podle všeho by se mělo jednat o lehkou válečnou hru, která by měla mít dostatečnou hloubku, ale zároveň být přístupná i pro začínající wargamery.
No a závěrem z našeho pohledu největší pecka. FFG ohlásili hru Battles of Westeros, která by se měla odehrávat ve světě ságy Písně ledu a ohně od G.R.R. Martina (A Game of Thrones, A Game of Thrones LCG). Tato hra by měla umožnit odehrávat bitvy tohoto propracovaného světa. V základním balení budou čekat Starkové a Lannisteři, další rody z knih si FFG určitě schovávají do zásoby do rozšíření. Podle všeho budou do hry silně zakomponováni i jednotliví hrdinové z knih (Robb či Ned Stark, Jamie či Tywin Lannister, ale také Gregor "Hora" Clegane nebo Velký John Umber). Musíme se přiznat, že na tuhle hru se těšíme jako malé děti. Pokud ságu neznáte, můžeme vřele doporučit, je ji možno koupit na stránkách vydavatele - Talpress.

Žádné komentáře: