pondělí 2. srpna 2010

Černé historky: Ideální prázdninovka

Jestli se v druhé půlce prádnin chystáte někam na vodu, čundr či prostě k moři, chcete s sebou vzít zajímavou hru, která ale nezabere moc místa, doporučujeme vyzkoušet Černé historky. Tato malá karetní hra se dobře ujme prakticky v jakékoliv společnosti a v batohu zabere minimum místa.
Černé historky nabídnou celkem 50 oboustranných karet, z nichž na jedné straně je text s tím, co se stalo (např. Muž se ráno probudil, podíval se do zrcadla a skočil z okna) a na druhé je text, který je určen jen vypravěči, který dopodrobna rozepisuje, co se stalo. Úkolem hráčů je pak od vypravěče zjistit, jak vlastně k celé události došlo, a to za pomoci otázek, na které lze odpovídat jen ano či ne.
Jednotlivé případy jsou nestejně složité, většina z nich ale mozkové závity pořádně potrápí. Hráči se mohou samozřejmě ve vypravěčství střídat tak, aby byli všichni v akci i v pozici toho, kdo hru vede a úspěchy/neúspěchy hráčů si pořádně užívá;)
Firma Mindok navíc na úspěch Černých historek pružně reagovala a vydala i druhý, třetí a čtvrtý díl, stejně tak jako Skutečné příběhy, kde vyšetřujete případy, které se skutečně odehráli. Pokud chcete hrát s dětmi a téma černých historek vám příjde moc morbidní, můžete zkusit Bílé historky, které nabízejí zábavnou duchařinu, která dítka pobaví.
Závěre lze Černé historky jen a jen doporučit, jedná se skutečně o hru, kterou si zahrajete s každým bez rozdílu věku. Pravidla jsou snad nejjednodušší možná a hra je chytlavá. A těch 50 případů vám pravděpodobně vydrží déle, než byste si mysleli;)
Všechny díly černých historek můžete koupit v obchodě Planeta Her!

Žádné komentáře: